Filler Behandeling

banner filler behandelingen

FemForFem is hét adres voor professionele filler behandelingen. Wil je weer die mooie frisse uitstraling die je altijd had? Maar die langzaam verdwijnt met het stijgen van de leeftijd? Wil je op een mooie natuurlijke manier ouder worden met behoud van je eigen uitstraling? Dan zijn fillers een goede keus.

Rond je dertigste neemt de elasticiteit van de huid door veroudering af. Ook bijvoorbeeld hormonen, zon en roken dragen bij aan het minder elastisch worden van de huid. Daarbij neemt de natuurlijke hoeveelheid hyaluronzuur af waardoor de huid minder vocht vast houd. Ook de bot structuur en de hoeveelheid vetweefsel in het gezicht neemt af.

Hierdoor ontstaan rimpels.

Met fillers kunnen we de plekken opvullen waar volume verlies is opgetreden ( zoals bijvoorbeeld de wangen, neuslippenplooi) zodat de rimpels die hierdoor zijn ontstaan minder diep worden of zelfs verdwijnen. Zo kunnen we ook de contouren van je gezicht verbeteren (strakkere kaaklijn). Ook kunnen we fijnere rimpeltjes ( bijvoorbeeld: rokerslijntjes) opvullen met een dunnere filler.

Fillers met Hyaluronzuur trekken ook nog water aan zodat de structuur van de huid verbeterd en deze weer gladder wordt.

De behandeling

Om kleine en middelgrote rimpels te verminderen of te laten verdwijnen worden fillers gebruikt. Deze injectables of rimpelvullers worden met een injectienaald in de huid gespoten. Een behandeling met fillers is het meest geschikt voor rimpels die zijn ontstaan door een verlies aan vet- of bindweefsel, bijvoorbeeld bij de neuslippenplooi, wanglijnen of mondhoekplooi. Ook kun je de contouren van je gezicht verbeteren. Dit gebeurt door de diepe neuslippenplooi op te vullen, de jukbeenderen te accentueren en de wangen en slapen op te vullen. Het resultaat van een behandeling houdt 1 jaar aan.

Wanneer gebruik je fillers

Filler behandelingen worden gebruikt voor de behandeling van :

  • Neus-lippenplooi
  • Marionettelijnen
  • Wallen onder de ogen
  • Opvullen wangen
  • Verstrakken kaaklijn
  • Opvullen van de lippen
  • Rokerslijntjes

Veelgestelde vragen over Filler behandelingen

Wat is een filler?

Een filler is een natuurlijk stof die wordt geïnjecteerd in en onder de huid. Met een filler kunnen gezichtscontouren hersteld worden en kunnen rimpeltjes en lijntjes verminderd worden door vulling te geven daar waar de lijn het meest zichtbaar is. Ook is het mogelijk om de huid te verstevigen of volume te creëren daar waar van nature of door leeftijd minder volume aanwezig is, zoals bijvoorbeeld in de lippen of wangen. Zo creëer je weer die jonge frisse of ontspannen blik die je vroeger had. Soms worden fillers verward met botox. Het grote verschil tussen fillers en botox is dat botox de spier plaatselijk ontspant, zodat deze minder kan bewegen. Fillers geven vulling aan een gebied en hebben dus geen invloed op de spieren. De fillers die FemforFem gebruikt zijn altijd oplosbaar. Dus nooit permanent. Afhankelijk van de plaats van de fillers blijven ze ongeveer 12 maanden zitten.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur komt van nature in al onze weefsel voor, ook in onze huid. Het werkt als een bevochtiger. Het trekt watermoleculen aan en bindt ze, waardoor de huid spankracht krijgt en elastischer wordt. Stijgt je leeftijd dan daalt de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid. Die wordt droger en heeft minder volume. Er verschijnen rimpels en plooien. Als we met een vocht inbrengende crème hyaluronzuur inbrengen, krijgt u een kortdurend oppervlakkig effect. Met hyaluronzuur fillers breng je dat vocht diep in de huid (door middel van een injectie) zodat de huid haar volume en natuurlijke elasticiteit terugkrijgt, de rimpels vervagen en fijne lijntjes verdwijnen. Ook kunnen bijvoorbeeld de lippen vergroot of geaccentueerd worden.
Het zorgt ook voor een betere huidstructuur, zelfs tot 5 maanden na de behandeling!

Van Juvederm hyaluronzuur fillers zijn verschillende diktes (Volbella, Volift en Voluma) op de markt. Zo wordt er voor fijne rimpeltjes in het gezicht een wat dunnere gel gebruikt. Heeft u meer volume nodig in het gezicht zoals bij ingevallen wangen of afgevlakte jukbeenderen dan gebruikt de arts een dikkere gel.

Wat kan een filler voor je doen?

Een filler wordt gebruikt om plaatselijk volume toe te voegen. Zo kun je de tekenen van veroudering behandelen. Het verouderingsproces in het gezicht is niet alleen het gevolg van verslapping van de huid. Ook het vet- en botweefsel in het gezicht wordt minder. Hierdoor verlies je steunweefsel en volume in het gezicht waardoor de vorm en contouren van je gezicht veranderen. De wangen kunnen invallen, er ontstaan diepe neuslippenplooien, de mondhoeken kunnen gaan hangen en de kaaklijn kan verslappen. Door de rimpels die ontstaan als gevolg van verlies van vet- en botstructuur (neuslippenplooi en mondplooi hoeken) te behandelen met een filler krijg je herstel van volume, waardoor je weer een frisse en jonge uitstraling krijgt. Fijnere lijntjes kunnen oppervlakkig behandeld worden zodat zij vervagen ( bijvoorbeeld rokerslijntjes)

Is hyaluronzuur veilig?

Een tijdelijke filler op basis van hyaluronzuur is zeer veilig. Deze filler wordt na een paar maanden vanzelf door het lichaam afgebroken en doordat hyaluronzuur van nature voorkomt in het lichaam worden allergische reacties geminimaliseerd. Een filler op basis van hyaluron kan zich niet inkapselen in het weefsel. Mocht het toch zo zijn dat een van de bovengenoemde complicaties optreedt, kan de filler gemakkelijk worden opgelost met hyaluronidase.
Wereldwijd zijn er van Juvederm fillers (gebruikt bij FemforFem) al meer dan 11 miljoen behandelingen uitgevoerd. Het product is 100% veilig, is lichaamseigen en bevat geen dierlijke bestandsdelen.

Permanente fillers (die niet door het lichaam worden afgebroken) worden niet gebruikt bij FemforFem. De Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG) raadt gebruik van permanente fillers zeer af. Complicaties kunnen zelfs na jaren optreden en variëren van ontstekingen tot harde knobbels, die zich soms onderhuids verplaatsen. Negatieve uitlatingen in de media over fillers gaan bijna altijd over deze permanente fillers.

Hoe lang duurt de behandeling?

Bij FemforFem nemen we de tijd voor je. Samen kijken we naar jouw persoonlijke wensen en hoe we je weer een stralende, uitgeruste en jonge uitstraling kunnen geven. We stellen een behandelplan op, lichten je uitgebreid voor en uiteraard leggen we vooraf in detail uit hoe de behandeling zal verlopen.
De behandeling zelf zal ongeveer 15-20 minuten duren afhankelijk van het te behandelen gebied.
Met een dunne naald wordt de filler in of onder de huid geïnjecteerd. Afhankelijk van de diepte van de lijntjes zal dit oppervlakkig of dieper gebeuren. De filler bevat lidocaïne, een lokaal verdovingsmiddel, waardoor de behandeling zo goed als pijnloos is.
Mocht pijnlijkheid van de behandeling een angst voor je zijn, geen probleem! Dan kunnen we de huid plaatselijk verdoven met een creme. Ben je gevoelig van aard? Neem dan een uur voor de behandeling 1000 mg paracetamol (2 tabletten van 500mg)

Hoe snel werken de fillers?

Direct na de behandeling met fillers is het resultaat zichtbaar.
Door de lichte zwelling kan het zijn dat het resultaat net na de behandeling er extra goed uitziet. Houd er dus rekening mee dat het effect een dag later minder is dan direct na de behandeling. FemforFem maakt graag na ca 2 weken een controle afspraak, waarin we samen bekijken of het effect van de behandeling inderdaad naar verwachting is. Na 6 tot 12 maanden wordt de filler langzaam afgebroken door het lichaam en adviseert FemforFem de behandeling te herhalen om het resultaat optimaal te houden. Tevens maken wij na de behandeling graag een afspraak voor nacontrole, waarbij met behulp van tevoren genomen foto’s het resultaat van de behandeling wordt geëvalueerd. En bekijken we samen of het effect van de behandeling inderdaad naar verwachting is.

Hoe lang blijf je het effect van de fillers zien?

Een van de grote voordelen van hyaluronzuur is dat de effecten lang aanhouden maar niet permanent zijn. Je houdt altijd controle over je uiterlijk. Resultaat is direct zichtbaar en gemiddeld houden de resultaten 9 maanden tot 1 jaar aan, sommige zelfs 1,5-2 jr. De ervaring leert dat het effect langer kan aanhouden na meerdere behandelingen. Een behandeling met hyaluronzuur is natuurlijk, niet-permanent maar heeft wel langdurig resultaat. Waardoor je keuzevrijheid hebt voor herhaling of voor aanpassingen gedurende de tijd. De duur van het uiteindelijke resultaat is afhankelijk van veel factoren, zoals huidtype, leefstijl, leeftijd, de plek waar de filler zit, de mate van perfectie die de client wenst en de door de arts toegepaste injectietechniek. FemforFem adviseert je om na 6-12 maanden een nieuwe behandeling af te spreken om het effect te behouden.

Is de behandeling met fillers pijnlijk?

Met een dunne naald wordt de filler in of onder de huid geïnjecteerd. Afhankelijk van de diepte van de lijntjes zal dit oppervlakkig of dieper gebeuren. De filler bevat lidocaïne, een lokaal verdovingsmiddel, waardoor de behandeling zo goed als pijnloos is. Mocht pijnlijkheid van de behandeling een angst voor je zijn, geen probleem! Dan kunnen we de huid plaatselijk verdoven met een creme. Ben je gevoelig van aard? Neem dan een uur voor de behandeling 1000mg paracetamol (2 tab van 500mg).

Zijn er bijwerkingen van fillers?

Bij fillers wordt er gebruik gemaakt van de lichaamseigen stof hyaluronzuur. Hyaluron heeft als grote voordeel dat er geen allergieën ontstaan. Wat wel kan gebeuren na de behandeling, is dat u last krijgt van roodheid en lichte zwelling van de huid. Dit trekt na 2-7 dagen vanzelf weg. Er kunnen zich daarnaast blauwe plekjes vormen in het behandelde gebied, evenals of kleine bloedinkjes op de prikplek, ook deze zijn na een aantal dagen niet meer zichtbaar. Een mogelijke blauwe plek heeft geen nadelig effect op het uiteindelijke resultaat en is vaak gemakkelijk te camoufleren. Een uiterst zeldzame bijwerking is een verstopping van een bloedvat met de filler. Hiervoor heeft FemforFem Hyaluronidas

Tips voor en na een filler behandeling voor een optimaal resultaat?

Gebruik 24 uur voor de behandeling geen alcohol of bloedverdunners/aspirine .Vrouwen die zwanger zijn of die borstvoeding geven behandelen we uit voorzorg niet. Na de filler behandeling is het raadzaam het gezicht te koelen met een ice pack. Verder raden wij je aan om het eerste 12 uur na de behandeling geen crème of make-up te gebruiken. Het is bovendien verstandig de eerste dagen druk op het gezicht en massage te vermijden.
Vermijd de eerste 24 uur na de behandeling langdurige blootstelling aan UV- en zonlicht  en aan vriestemperaturen. Het wordt afgeraden de eerste twee weken na de behandeling  naar de sauna of hammam te gaan.
Vermijd deze eerste 24 uur ook zeer inspannende activiteiten.

Het effect is direct na de behandeling zichtbaar en houdt ongeveer 12 tot 18 maanden aan, afhankelijk van het behandelde gebied. Om het effect te behouden adviseren we je een nieuwe behandeling te ondergaan. Tevens maken wij na de behandeling graag een afspraak voor nacontrole, waarbij met behulp van tevoren genomen foto’s het resultaat van de behandeling wordt geëvalueerd. En bekijken we samen of het effect van de behandeling inderdaad naar verwachting is.

Wat als je toch niet tevreden bent?

En als je dan toch niet helemaal tevreden bent. Blijf er niet mee rondlopen of over piekeren. Bel of mail, dan maken we een afspraak en lossen we het voor je op.

Mocht dit in een uiterst geval niet lukken dan is FemforFem aangesloten bij een onafhankelijke Klachtenfunctionaris en Geschilleninstantie ( Stichting Zorggeschil)zoals voorgeschreven in de Wet Kwaliteit,klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz)