Botox Behandelingen

banner botox behandelingen

Een frisse uitstraling hebben. Natuurlijk en mooi ouder worden. Dat willen we allemaal.

Na een behandeling met Botox ben je die boze of vermoeide blik kwijt. Of misschien erger je je wel aan dat ene rimpeltje als je in de spiegel kijkt. Botox behandelingen kunnen dan de oplossing zijn.

Wanneer gebruikt je Botox?

  • Behandeling van rimpels ontstaan door veelvuldig aanspannen van spieren (rimpels op het voorhoofd, fronsrimpels en kraaienpootjes)
  • Kleine wenkbrauwlift voor een frissere blik
  • Gummy smile (tandvleeslach)
  • Om rimpels te voorkomen
  • Tegen overmatig zweten ( oksels)
  • Tegen migraine

De behandeling

Botox, oftewel Botuline toxine, is een middel dat gebruikt wordt om rimpels die ontstaan zijn door veelvuldig aanspannen van
spieren te behandelen. Een fronsrimpel, rimpels in het voorhoofd of kraaienpootjes.

De behandeling bestaat uit een injectie van Botulinetoxine A direct in de spier. Dit is een natuurlijk eiwit dat de prikkeloverdracht van de zenuw naar de spier blokkeert. Een injectie van dit eiwit zorgt ervoor dat de spier zich niet meer aanspant. Na 1-2 weken ontspant de spier en verzacht of verdwijnt de rimpel. Weg boze blik of vermoeide uitstraling.

Het effect is niet blijvend. Na 3-6 maanden is het eiwit uitgewerkt. De rimpel komt dan geleidelijk aan weer terug. Blijf je de behandeling herhalen, dan houdt het effect meestal langer aan.

Behandeling van rimpels met Botulinetoxine wordt al jaren op een veilige manier gedaan. Heb je nog geen rimpels? Botulinetoxine werkt ook erg goed ter voorkoming van rimpels.

Overmatig transpireren

Botox behandelingen worden ook gebruikt om problemen met overmatig transpireren op te lossen. Het middel wordt onderhuids in de oksels ingespoten waardoor de zweetproductie zo’n zes maanden (grotendeels) verdwijnt. Ook kan knarsetanden verholpen worden met behulp van een Botulinetoxine behandeling.

Tevens kan het worden gebruikte om een kleine wenkbrauwlift of een frissere blik te creëren. Ben je niet blij met je lach waarbij je tandvlees te zien is? ( gummy smile) Ook dan is een behandeling met Botuline toxine de oplossing. Wil je meer informatie over botox behandelingen? neem dan contact op maak direct een afspraak.

Veelgestelde vragen over botox behandelingen

Wat is Botox?

Botox is een afkorting voor het medicijn Botuline Toxine type A. Een natuurlijk voorkomend eiwit van een bacterie. Deze toxine zorgt ervoor dat de signaaloverdracht van zenuw naar spier tijdelijk wordt geblokkeerd. Hierdoor ontspant de spier.

Botox behandelingen worden gebruikt voor:
Voorkomen, verminderen of laten verdwijnen van rimpels, zoals; voorhoofdrimpels, fronsrimpels, kraaienpootjes (rimpels om de ogen) bovenliprimpels, putjes en rimpels in de kin en bunnylijntjes (lijntjes op de neus die zichtbaar zijn als je je neus optrekt, lacht of tegen de zon inkijkt), liften van wenkbrauwen en mondhoeken. Ook voor de behandeling van een tandvleeslach is Botox uitermate geschikt.
Verder wordt botox ook ingezet voor medische toepassingen, zoals tandenknarsen, (bruxisme) overmatig transpireren (oksels), spastische spieren en migraine. In sommige gevallen is het dus een medicijn, in andere gevallen een cosmetische ingreep.

Hoe snel werkt Botox?

Het eerste effect van Botox is binnen 2 tot 7 dagen na de behandeling zichtbaar en na 2 weken is het resultaat optimaal. We maken daarom graag na 2 weken een controle afspraak, waarin we samen bekijken of het effect van de behandeling inderdaad naar verwachting is.

Hoe lang duurt de behandeling?

Bij FemforFem nemen we de tijd voor je. Samen kijken we naar jouw persoonlijke wensen en hoe we je weer een stralende, uitgeruste en jonge uitstraling kunnen geven. We stellen een behandelplan op, lichten je uitgebreid voor en uiteraard leggen we vooraf in detail uit hoe de behandeling zal verlopen. De behandeling zelf duurt ongeveer 10 minuten. Deze wordt uitgevoerd met de dunst mogelijke naaldjes zodat je nauwelijks iets van de behandeling voelt.

Is de behandeling pijnlijk?

De Botox behandeling wordt uitgevoerd met de dunst mogelijke naaldjes zodat je nauwelijks iets van de behandeling voelt. Na behandeling kunnen enkele lichte reacties ontstaan zoals roodheid, lichte zwelling, jeuk, een blauw plekje en lichte gevoeligheid. Meestal zijn deze reacties mild van aard en verdwijnen binnen een uur. Deze reacties hebben geen invloed op het te behalen resultaat.

Mocht pijnlijkheid van de behandeling een angst voor je zijn, geen probleem! Dan kunnen we de huid plaatselijk verdoven met een creme.

Ben je gevoelig van aard? Neem dan een uur voor de behandeling 1000 mg paracetamol (2 tabletten van 500mg)

Hoe lang blijft Botox werkzaam?

Gemiddeld houdt het effect van een behandeling drie tot vier maanden aan, maar dit is per persoon verschillend. Hierbij spelen het verwachtingspatroon en ook de mate van perfectionisme bij de cliënt een rol. Door regelmaat in de behandelingen te houden, blijft het resultaat steeds langer zichtbaar. Bij regelmatige behandeling kan het resultaat tot wel zes maanden zichtbaar blijven.

Is Botox veilig?

Bij FemforFem maken wij uitsluitend gebruik van het merk Botox®. In Nederland zijn er 3 merken botuline die voor cosmetische doeleinden gebruikt mogen worden. Botox® (Allergan) is de bekendste merknaam van dit wettelijk geregistreerd geneesmiddel, dat wordt gemaakt door de bacterie Clostridium Botulinum. De grondstof voor het medicijn is botuline toxine , een eiwit. Gezien de jarenlange ervaring en het wetenschappelijk onderzoek dat is verricht met Botox ® (Allergan) kunnen wij u een uitermate veilige botox behandeling aanbieden. Botox wordt in 4 tot 6 maanden weer afgebroken door het lichaam.

Heeft Botox bijwerkingen?

Echt vervelende bijwerkingen door Botox komen niet of nauwelijks voor. Na behandeling kunnen enkele lichte reacties ontstaan zoals roodheid, lichte zwelling, jeuk, een blauw plekje en lichte gevoeligheid. Meestal zijn deze reacties mild van aard en verdwijnen binnen een uur. Een blauw plekje zal na 2-7 dagen verdwenen zijn. Soms kunnen er tijdelijke hoofdpijn of griepachige verschijnselen ontstaan.

Tips na de Botox behandeling voor optimaal resultaat

De eerste twee tot vier uur na de behandeling is het belangrijk de behandelde spieren actief en veel aan te spannen (door te fronsen, de wenkbrauwen op te trekken en/of de ogen samen te knijpen). Hierdoor blijft het resultaat mogelijk langer. Ga de eerste twee uur tot vier na de behandeling met Botuline toxine niet liggen en/of bukken. Probeer je hoofd zo veel mogelijk rechtop te houden. Ook is het verstandig de eerste dagen druk op het gezicht, massage en intensief sporten te vermijden. Gebruik het eerste uur na de behandeling geen crème of make-up. Hierna kun je make-up voorzichtig aanbrengen. Vermijd de eerste 24 uur blootstellen van de behandelde gebieden aan intense warmte zoals sauna, zonnebaden en de zonnebank, of extreme kou. Ook wordt een bezoek aan de schoonheidsspecialiste afgeraden.

Na twee tot tien dagen wordt het effect zichtbaar. De huid is gladder en de rimpels zijn verzacht of zelfs verdwenen. Je blik is uitgerust en frisser en je oogt jonger. Dit houdt ongeveer 3 tot 4 maanden aan. Hierna begint de Botox uit te werken. Door regelmaat in de behandelingen te houden, blijft het resultaat steeds langer zichtbaar. Bij regelmatige behandeling kan het resultaat tot wel zes maanden zichtbaar blijven.

Wat kost een Botox behandeling?

De kosten van een Botox behandeling hangt af van het te behandelen gebied. Frons, voorhoofd, kraaienpootjes of bijvoorbeeld frons/voorhoofd of alles tegelijk. Zie voor de kosten de prijslijst op deze site.

Wat als je toch niet tevreden bent?

En als je dan toch niet helemaal tevreden bent. Blijf er niet mee rondlopen of over piekeren. Bel of mail, dan maken we een afspraak en lossen we het voor je op.

Mocht dit in een uiterst geval niet lukken dan is FemforFem aangesloten bij een onafhankelijke Klachtenfunctionaris en Geschilleninstantie ( Stichting Zorggeschil)zoals voorgeschreven in de Wet Kwaliteit,klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz)